.

.

úterý 27. prosince 2016

Stračena Pub

Ostrava

Na tuhle hospůdku jsme dostali tip, že patří k řeznictví U Stračeny, takže jsme jen hledali termín, kdy se tam vypravíme. Shodli jsme se, že tam můžeme oslavit naše jmeniny. Nachází se v rekonstruované budově na kraji Ostravy, část Výškovice, se zajímavým strmým vjezdem na parkoviště. Na "oslavu" krom našeho prďoly dorazil ještě tchán a švagr se švagrovou.




Jídlo

Na rozjezd jsme si vybrali polívku. Já Domácí gulášovou a Ivča Silný hovězí vývar. Gulášovka byla bohatá jak na maso, tak brambory, což mám rád. K tomu se podával domácí chleba, ten byl výborný. Polívka mi chutnala, byla taková domácí, ale na druhou stranu bych čekal něco navíc, protože domácí si můžu udělat sám, že.... Navíc mohla mít vyšší teplotu.


Ivča: já jsem z polévky nebyla nadšená. Nebyla špatná, ale ani nijak nevynikala, a to mají kvalitní zdroj masa a kostí. Mít ten já, využiju toho tak, aby se mi na ni vraceli hosté. Jde mi hlavně o chuť, a ta nebyla výrazná, a to má sílu v názvu.



Pořád jsme si nemohli vybrat. Zvažovali jsme steak, ale po recenzích na internetu jsme zvolili Farmářský hovězí burger a Ivča Pečená vepřová žebírka. Hamburger měl být podávaný s domácími hranolky, ale spíš to byly americké brambory. Chuťově mi hamburger nechutnal, nebyl vůbec dochucený, byl komplet tuhý, při krájení se úplně rozpadl. Inzerují k němu i domácí kravský sýr, toho jsem měl jedno sousto, švagrová nenašla vůbec nic. Obědvali jsme kolem 13:30 a ještě v 19 jsem se cítil těžce. Po konzultaci s obsluhou jsme dostali komentář, že si prý nikdo nestěžoval... švagrová pro jistotu nedojedla vůbec. Nevím jestli máme tak vybraný mlsný jazyk, ale hamburgery tam evidentně letí, protože si je objednávali snad všichni kolem, a to byla skoro plná hospoda. Nakonec jsem rád, že jsem si steak, protože bych mohl odcházet ještě více zklamaný...


Ivča: na vepřová žebírka mám přísná kritéria, protože v Brně v období Moto GP jsme se jich s bráchou po několik let jó najedli. Takže vím, že maso má být jemné a odpadávat od kosti, že má převažovat libové od tučného, a že kůrka má být kůrka se zapečenou dobrou marinádou. V případě Stračeny bylo dosaženo jen jednoho cíle, a to jemného masíčka. To bylo ovšem hodně obaleno tukem, a i kůrka byla spíše špeková. Řekla bych tak 3 cm tuku shora a na tom marináda, takže k té jsem se ani nedostala. Velká škoda, protože na kulinářský zážitek od Stračeny jsem se moc těšila - maso z jejich obchodu je moc dobré.


Na fotce dále Konfitovaný vepřový bůček doplněný Gratinovanými bramborami, mezi kterými se našlo i několik kousků syrových.


Co se týká designu hospody, tak ten je moc hezký. Je tam krytá venkovní terasa, která je zřejmě otevřená jen v létě, a taky dětské hřiště. Vše umocňují makety krav.
Nevím, jestli si hospůdka zaslouží druhou šanci, myslím, že vůbec nevyužila potenciál domácího chovu a kvalitu masa dokážou pohřbít...

Ivča: vzhledem k tomu, že kolem nás vyrůstá tolik nových restaurací snažících se o dobrou gastronomii, bude těžké se vracet někam, kde nás to zklamalo. To by si měli majitelé restaurace uvědomit. Možná se ale časem zastavíme, a zjistíme, jestli se nezlepšili..



Ceny: střední
Vlastní parkoviště: ano
Dětský koutek: ano
Letní terasa: ano
Adresa: Lužická 590/2, 700 30 Ostrava Výškovice

Naše hodnocení: 60%









Žádné komentáře:

Okomentovat