.

.

sobota 18. února 2017

Bamboo

Ostrava

Luxusní restaurace hotelu Park Inn, a její šéfkuchař, každoročně prezentuje svá jídla na Ostravském Karnevalu chutí. Je to už několik let, co vzpomínám na jejich dlouho naložený hovězí jazyk s křenovou pěnou a bramborovými noky, které jsem tam ochutnala. Prý se na jídelním lístku objevuje jen občas, z toho důvodu, že ho nechávají opravdu dlouho naložený. Od té doby jsem ho tam neviděla, a jen o něm básnila. O to víc překvapená jsem byla, když mě tam Ondra vzal na Valentýnskou večeři a jazyk mi speciálně předem objednal.


Bamboo je restaurace opravdu na úrovni, ceny jídel tomu odpovídají, avšak za své vynaložené peníze toho dostanete hodně. Nám se dostalo příjemné (ne přemrštěné) pozornosti milé obsluhy, která vyhověla všem našim přáním, a několik chodů jsme měli zdarma.

Jídlo

První z nich byla Paštika s bagetou, což je o úroveň výš než bageta s máslem, kterou dostanete i jinde, a i to člověka potěší. Omlouvám se za rozmazanou fotku - v takovýchto restauracích se stydím fotit, na čemž musím zapracovat.

Ondra: první předkrm a hned zdarma, paráda. Navíc chutnal skvěle.


Druhým překvapením od šéfkuchaře byl Amuse bouche - Topinamburový krém s kachními prsíčky. Topinambura je kořen slunečnice. V životě jsem nic takového nejedla, a dokonce o tom ani neslyšela, ale musím říct, že to spolu s hlavním chodem bylo to nejlepší z celé večeře.

Ondra: tak název jídla neumím ani vyslovit a ani chuť nejde moc popsat slovy, protože něco tak dobrého a zajímavého jsem dlouho nejedl. Naprostá originalita s vynikající chutí. Pro mě absolutní TOP večeře. Kvůli takovým dobrotám nelitujete dražšího menu.


Pořád jsme neměli předkrmů dost, tak jsme si napůl objednali ještě Thajskou polévku Tom Khai Kai, což se ukázalo jako ten nejslabší článek gurmánského řetězu tohoto večera. Tom Khai Kai jsem už jedla v Brněnské Vaňkovce v asijském "fast food" stánku, a tam ji měli lepší. I tak ale nebyla špatná, a navíc byla na hezčím talíři.

Ondra: polívku jsem jedl poprvé, a při mé přípravě na večeři jsem ji určitě chtěl zařadit do našeho ochutnávajícího menu. Představoval jsem si ji trošku jinak, ale chuťově byla dobrá, zvlášť čerstvý koriandr je zajímavé dochucení. Možná by mohla být trošku ostřejší...


A konečně můj hlavní chod a překvapení večera: Dlouho naložený hovězí jazyk s křenovou pěnou a bramborovými noky. Když člověk na něco dobrého dlouho vzpomíná, často si to idealizuje, a setkání po letech může doprovázet zklamání. To nebyl případ tohoto jídla. Ta jemná chuť masa doplněná skvěle ochucenou šťávičkou v kombinaci s křenovou pěnou, to byla lahůdka. Škoda, že už jsem byla nacpaná předkrmy..

Ondra: už chápu, proč si to Ivča pamatovala. Maso bylo jemňoučké, nakrájené pro mě jako jednohubka... bramborové noky byly taky zajímavé, originální... no a vše podtrhla a dokreslila výborná křenová pěna. Dobrotka.


Ondrův výběr byl Pomalu tažená hovězí žebra s křenovou pěnou a konfitovaným bramborem, což bylo pěnou podobné mému jídlu, ale maso bylo jíné, a taky moc dobré.

Ondra: samozřejmě v takové restauraci nemůžete čekat klasicky naservírovaná žebra. Servírování bylo originální a zajímavé, navíc na krásném talíři. Jak píše Ivča, po předkrmech jsme byli docela plní, navíc mi Ivča přidala kus masa ze svého talíře. Může se zdát, že toho není moc a porce neodpovídá ceně, ale můžu v klidu říct, že za celý večer jsem se najedl dosytosti, možná až moc a hovězí žebra jsem si pomalu vychutnal každé sousto. Skvělá byla marináda (zřejmě med, chili, atd.) a v kombinaci s křenovou pěnou to byla lahůdka. Brambory jsou skvělý doplněk, jen ta slanina mi tam trošku nedávala smysl a její chuť trošku zanikla. Každopádně celý pokrm můžu doporučit. Je skvělý. Mám rád takové recenze, kdy se vám vracejí vzpomínky a těšíte se na další návštěvu. Pro mě je Bamboo absolutní špička v severomoravské gastronomii.



Celkový dojem z návštěvy Bamboo máme moc dobrý. Obsluha byla velmi rychlá, chody nám nosili jeden za druhým, až jsme si říkali, že bychom potřebovali více času na vstřebání té dobroty. Tolik chodů a skoro jsme stihli opustit parkoviště do jedné hodiny zdarma. Jídlo bylo lahodné a už se těším, až od šéfkuchaře Pavla Čadila ochutnám další, ať už v restauraci, nebo na dalším Karnevalu chutí.

Ondra: souhlasím, mě akorát trošku zklamalo prostředí restaurace, které je takové klasické hotelové, což je škoda, ale to nemění nic na tom, co jsem psal výše. Teď mě trošku mrzí, že jsme nevyzkoušeli žádný dezert, ale byli jsme fakt přecpaní... příště jej určitě nevynechám.

Ceny: vyšší
Vlastní parkoviště: ano (1 hodina zdarma)
Dětský koutek: ne
Adresa: Hornopolní 3313/42, Ostrava

Naše hodnocení: 100%





Žádné komentáře:

Okomentovat