Znáte to, když někam jdete s absolutně žádným očekáváním něčeho výjimečného, a ono to přesto přijde? To se nám tady stalo..
Pod Kašnu si občas zajdeme na víno (které mají moc dobré), a někdy to skončí i u něčeho malého k němu. Vždycky to bylo dobré, ale že bychom si z toho sedli na zadek, to ne. Tentokrát jsme se tam ale vydali na oběd s plánem prozkoumat jejich jídelní lístek. A stálo to za to.
Restaurace i s penzionem patří mezi rodinné podniky, které si zakládají na příjemném prostředí. To musím potvrdit, majitel nikdy nezapomene pozdravit a není ten typ "já jsem tady někdo". Přidejte vlídnou obsluhu, pěkné prostředí, dobrého kuchaře, a máte místo stvořené i pro rodinné oslavy. A to já vím, vdávala jsem tam sestru.
Ale zpět k naší poslední návštěvě a k jídlům, které jsme si vybrali.
Jídlo
Polévky vybíral Ondra, já jsem "vyfasovala" Tomatovou polévku s parmazánem, která byla výborná. Připravovaná z rajčat a ne z protlaku, velmi dobře ochucená. Dokonce nebyla ani kyselá, jak se občas u tohoto typu polévek v restauracích stává.
Klasická Česneková polévka s vejcem, sýrem a chlebovými krutony byla taky moc dobrá. Na "kašňáckém" způsobu servírování se mi líbí, že si sami určíte míru ostrosti přidáním česneku, a doplníte sýr. Říkám si, že nás za chvíli nechají uvařit si polévku sami, a já budu nejvíc nadšená..
Specialita restaurace Pod Kašnou je jejich Satanova miska. Tak jsme vyzkoušeli Satanovu misku s kuřecím masem. Zapečené brambory, pod kterýma se ukrývá maso, žampiony, niva a eidam. Hm, dobré. I když Satan by to udělal ostřejší. Ondra si pochutnal. Nebo ne?
Ondra: no pochutnal, možná bych to trošku upgradoval, a místo spousty cibule a trochy žampionů, bych misku doplnil o více žampiónů a např. papriku, lilek, pórek atd., aby chuť byla pestřejší. Ale kdo se chce dobře a hodně najíst, tak je to jasná volba.
No a konečně se dostáváme ke zdroji mého překvapení. Vepřová panenka v medovo-hořčičné omáčce. Mňam. Masíčko se rozplývalo v puse, nejlepší panenka v poslední době. A i grilovaná zelenina byla na jedničku (sice grilovanou okurku jsem viděla poprvé - asi došla cuketa). Omáčka výborná. Ale to maso!
Design
V hlavní místnosti moc stolů není, o to je tam příjemnější atmosféra. Využít můžete zadní místnost v moderním stylu, a k dispozici jsou dvě letní terasy, jedna před restaurací přímo na náměstí, s výhledem na onu kašnu, druhá na druhé straně domu na terase. Mají i salónek, ten se ale vymyká stylu v přízemí, na mě je až moc post-komunistický. Hostinu vám ale díkybohu připraví i v zadní místnosti s terasou.
Ceny: střední
Vlastní parkoviště: ne
Letní terasa: ano
Dětský koutek: ne
Adresa: Zámecké náměstí 43, Frýdek-Místek
Web: http://podkasnou.cz/
Naše hodnocení: 75%
Žádné komentáře:
Okomentovat