Výborný oběd + výlet = krásný den. Byl ale oběd na Sepetné výborný? I pro nás, náročné strávníky?
Naši přátelé sem vyrazili na víkend, my jsme jim dělali společnost aspoň na oběd. Jak sami řekli, výběr jídel je omezený, ale prý vaří dobře.
Jídlo
Jako start na zahřátí jsme zvolili Silný hovězí vývar. Silná byla hlavně chuť soli, jinak to byla běžná polívka.
Ondra: Jakoukoli polévku na horách si přestavuji, že donesou vařící, aby jste se mohli zahřát... tady pouze teplá, přesolená..
Já jsem si z onoho malého výběru vybrala Vepřová líčka na červeném víně. Tento pokrm znám spíše s hovězím masem, ale i z vepřového může být dobrý. Ze začátku mě ale hned zklamalo právě maso, které nebylo měkké a rozpadající se, ale připomínalo spíš kousky z guláše. Zbytek masa ale byl v pořádku. Celkově mě to nijak nenadchlo, klasika z hovězího je určitě lepší.
Ondra: Přišlo mi to jako nepovedená levnější alternativa, aby restaurace nalákala na "líčka" a díky vepřovému co nejvíce vydělala. Mě zklamalo jak maso, tak i samotná omáčka, která byla bez šmrncu a zřejmě i dobrého vína..
Ondra si (zřejmě pro nedostatek možností) objednal Grilovanou vepřovou kotletu s cibulkou a žampiony. Na talíři to vypadalo tuhé, a vypadalo to správně.
Ondra: Jak píše Ivča, z jídelního lístku jsem si těžko vybíral.. nakonec padla volba na kotletu. Servírování nebylo zlé, ale toť asi vše. Maso bylo tuhé, nevýrazné, žampionů poskrovnu. Šťouchané brambory byly lehce přesolené a chuťově mi přišly, že nejsou čerstvé.
Kamarádka zvolila Beskydskou variaci na téma Spaghetti aglio olio e peperoncino. "Agliem" ani "peperoncinem" prý nešetřili..
Jednoznačný trhák této restaurace ale byla specialita, a to Dančí kýta se šípkovou omáčkou, kterou si dal kamarád, a to dokonce podruhé za jejich pobyt, tentokrát s bramborama. Tak aspoň končím dobře.
Ondra: no ještě měli dětské jídlo - Spaghetti s rajčatovou omáčkou sypané sýrem Gran Moravia. No nevím, nezkoušel jsem, ale vypadalo to jako směs kečupu a konzervovaných rajčat. Když už se toho moc nepovedlo, tak aspoň pro děti můžou vařit kvalitně.
Nechci být příliš přísná a náročná, ale přistupovala jsem ke kuchyni na Sepetné s vědomím, že se, tak jako Bamboo, účastní Ostravského foodfestivalu Karneval chutí. Jídla tam a tady jsou ale nesrovnatelné.
Ondra: Já sem jel s vědomím, že švagr tady pořádal firemní Vánoční večírek a stěžoval si na kuchyni.. a to se potvrdilo. Kvalita jídla vůbec nekoresponduje s prezentací na webových stránkách (výborná beskydská kuchyně). Za mě zklamání a nedoporučuji. Ale na závěr se má končit dobře a pozitivně. Měli jsme krásné odpoledne s přáteli a procházkou zakončené v Kavárně Hotelu Freud a už se těším, až do Freudu půjdeme na další gastronomický zážitek, protože prostředí a jejich menu vypadá zajímavě.
Ceny: nižší střední
Vlastní parkoviště: ano
Dětský koutek: ne, ale venku jsou atrakce k zabavení dětí
Letní terasa: ano
Adresa: Ostravice 0956
Web: http://gastro.sepetna.cz/Naše hodnocení: 60%
Žádné komentáře:
Okomentovat