.

.

čtvrtek 12. ledna 2017

Nová Venuše

Ostrava

To, že v restauraci Nová Venuše dělají vynikající meníčka, ze kterých si vždycky vybereme a pochutnáme si, jsme věděli. Tentokrát jsme chtěli vyzkoušet něco á la cart, a večeře ve 4 hodiny odpoledne zněla lákavě i pro naše přátele.


Ve Venuši byla nějaká restaurace, co svět světem stojí. Tahle Nová je ale zrekonstruovaná ve velmi moderním stylu, a kromě restaurace tam najdete i bowling a o víkendech diskotéku.


Vždycky se mi tam líbil přístup obsluhy, která je velmi ochotná a řekla bych profesionální. Prostřené stoly jsou samozřejmostí.

Jídlo

V nabídce mají Francouzskou cibulovou polévku, a tu když někde mají, si dát prostě musím. Většinou jsem nespokojená a vzpomínám na tu z Francouzské palačinkárny, i tentokrát jsem zavzpomínala. Ne, že by tato polévka nebyla dobrá, to ne, byla moc dobrá, ale nebyla připravovaná podle toho tradičního receptu. Určitě cibuli nedusili tak dlouho, jak měli, a nepodlévali Francouzským vínem. Pokud by ji pojmenovali jen Cibulačka, udělali by líp, protože chuťově byla moc dobrá.

Ondra: souhlasím s Ivčou, nebyla to prostě ta tradiční Francouzská, na druhou stranu já mám radši krémovější, a ta mi vyhovovala.


Já jsem hodně uvažovala, co si vyberu jako hlavní chod, protože mám pocit, že je můj výběr čím dál tím stejnější. Líbily se mi třeba krevety s dýňovým rizotem. Když jsem se ale podívala na cenu, přišlo mi nesmyslné platit za rizoto (byť s krevetami) stejnou cenu jako za Argentinský rib eye steak s pečenou kořenovou zeleninou, gratinovanými bramborami a omáčkou demi-glace, což byl druhý a vítězný kandidát.

Maso bylo moc dobré, trošku prorostlejší, ale to k rib-eye steaku patří, zelenina a brambory výborné. Jen tu demi-glace, na kterou jsem se těšila, mi vyměnili za pepřovou omáčku. Neozvala jsem se, moje chyba.


Ondra pro tentokrát volil vepřové maso, a to Do růžova připravenou vepřovou panenku s omáčkou z lesních hříbků a gratinovanými brambory. S přílohou se opičil po mně.

Ondra: já se poslední dobou cpu pořád masem, tak jsem pro změnu zvolil do růžova připravenou vepřovou panenku. Všechno mi chutnalo, ale panenka ve srovnání s panenkou U Feldů, byla "obyčejná", sic dobře zpracovaná i dochucená, U Feldů ji měli jemnější. Gratinované brambory mi chutnaly a houbová omáčka vše vhodně doplňovala a chutnala i s Ivčiným rib-eye steakem..


Díky tomu, že jsme nebyli sami, máme tentokrát více zdokumentovaných jídel, a to Vepřovou panenku balenou v pancette plněnou sušenými švestkami servírovanou s perníkovou omáčkou a bramborovými kroketami (které tentokrát vystřídaly hranolky). Kamarád si jídlo pochvaloval, dokonce pochvalu předal i obsluze, takže to asi stálo za to.


Dalším jídlem byl Pikantní míchaný salát s řízečky z vepřové panenky a bylinkovou bagetou. Prý byl opravdu lehce pikantní, a masa bylo hodně, takže dobrý.


A aby to jen tak rychle neskončilo, došlo i na Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou. Šlehačky bylo tolik, že nic jiného nešlo vidět, tady byl měl kuchař opravdu zapracovat na prezentaci, ale i tak to prý byla výborná sladká tečka.


Co se týče pití, musím určitě zmínit bílé víno, které opravdu nebylo dobré. Kdybych byla hodně skeptická a negativní, řekla bych, že si personál přivydělavá prodejem vlastního nekvalitního vína. Ale nejsem, a tak připouštím možnost, že tamní someliér.. že tam asi someliéra nemají.

Ondra: obsluha mohla být trošku více akčnější, některé prodlevy byly delší i s ohledem na malý počet zákazníků v brzkou dobu večeře. Ale myslím, že výběrem restaurace neuděláte chybu a dobře se najíte za rozumnou cenu.


Ceny: střední
Vlastní parkoviště: ne
Dětský koutek: ne
Letní terasa: ne
Adresa: Dr. Martínka 1295, Ostrava-Hrabůvka

Naše hodnocení: 83%

Žádné komentáře:

Okomentovat