Na popud našich přátel jsme se vydali do restaurace, která nám vyrostla takřka pod nosem. Nových a hlavně dobrých restaurací ve Frýdku-Místku moc není. Tahle se ale povedla, což potvrzuje i fakt, že na večer je opravdu potřeba si objednat stůl.
Otevřít restauraci na Růžovém Pahorku byl určitě dobrý nápad, jedná se o koncept Radegast, což provozovatelům pomohlo s investicemi, výběr jídel je "pivní", nesnaží se o žádné neznámé speciality, ale poctivě připravují to, co mají v nabídce.
Sice je hodně chválím, ale předkrm, který jsme si s Ondrou dali napůl, Nakládaný hermelín s červenou kapií a rozpékaným chlebem, byl nejslabším článkem celého našeho menu. Nemluvím o stylu servírování, ten je prvotřídní, hermelín v jejich podání není v kuse, ale na kousky ve skleničce, což je super, bohužel nebyl pravděpodobně dostatečně dlouho naložený, a tak byl tvrdší. Ten už jsme měli lepší.. Dům vína u datla
Ondra: Souhlasím s Ivčou, servírování na jedničku, rozpečený chleba taky, jen ten hermelín mohl být déle naložený. Na druhou stranu ho někdo takto může mít radši...
Při vybírání hlavního chodu jsem měla tři favority: svíčkovou, žebra a burger. Na svíčkovou už ale bylo ve 4 hodiny pozdě, žebra mi vyfoukl Ondra, tak nezbývalo, než vyzkoušet specialitu jejich šéfkuchaře, a to Jack Daniels Burger s hranolkama a barbecue omáčkou. Ten jim musím pochválit - houska, maso, celková chuť, všechno bylo moc dobré. Efektní servírování na novinách. Po dlouhé době se mi dostal na talíř burger, který se dá zmáčknout a jíst rukama. Jen ty hranolky se jim trochu připekly.
Ondra: Burger mi moc chutnal, k hranolkům bych si spíš dal domácí tatarku, ale to je můj problém, že moc nemusím barbecue omáčku... navíc burger, který se dá jíst rukou a vejde se celý do pusy, palec na horu.
No a postupně se dostávám k tomu nejlepšímu, k Ondrovému výběru, a to Vepřovým žebrům pečeným přes noc v pikantní marinádě s bylinkami. Libové, skvěle ochucené rozpadající se masíčko, doplněné rozpečeným chlebem, medovou cibulkou a čerstvým křenem. Až se do Tankovny příště dostaneme, a že dostaneme, nebudu muset dlouho vybírat.
Ondra: U tohoto jídla se už těšíte na příští návštěvu. Moc mi chutnala marináda a masíčko bylo jemné, skvěle zpracované, opět rozpečený chleba, který jsem si namáčel do marinády..mňam. Pro mě navíc byl křen, jelikož marináda je pikantní a křen už mi tam moc nedával smysl.. Mám rád takové recenze, protože si vybavuji co jsem měl za dobrotku, a mám z toho dobrý pocit.
Ještě doplním, že jsem si dal ryze hořkou 12 z tanku a byla výborná, pouze 3.pivko jsem si dal šnyta a mohl mít více pěny...
Celý interiér je vybaven moderně, koncept Radegast nezapře jediná stěna, a to vše podtrhuje replika sochy Radegasta z Pusteven.
Celkový dojem z restaurace, ať už to bylo zmiňované jídlo, nebo interiér, obsluha, vše v nás zanechalo dobrý dojem. Odcházeli jsme po páté hodině, a to už se prostory začínaly plnit, na každém prázdném stole ležela rezervačka. Určitě se snadno zaplní i zahrádka pro 80 hostů, která v létě vznikne.
Ceny: střední
Vlastní parkoviště: ne
Letní terasa: ano
Dětský koutek: nenašli jsme
Adresa: Růžový pahorek 549, Frýdek-Místek
Naše hodnocení: 90%
Žádné komentáře:
Okomentovat