Hospůdku u Bobra jsme chtěli navštívit už dlouho, a chtěli jsme ji spojit i s procházkou kolem řeky Morávky, což jsme taky udělali.
Hospůdku vede bývalý kuchařský tým z Carbonu Tomáš Braczek a Ondřej Balcar, a hned na úvod říkám, že je na co se těšit! Bobra najdete u splavu před vjezdem do Raškovic.
K pití jsme zvolili Plzeňské a Ivča okurkovou limonádu, která chutnala i Prďolovi.
Jako předkrm jsme si vybrali Hráškový krém se zeleným chřestem a máslovým krutonem, který byl určen hlavně Prďolovi, ale dal nám ochutnat. Na každý případ doporučuji. Krém chutnal mladým hráškem, nasáklé krutony byly výborné a myslím, že v polévce bylo ještě něco navíc, co ji posunulo dál než klasický krém...
Dále jsme zvolili Pastrami a polní žampion, které jim dodává místní řeznictví a uzenářství u Bobra. Maso bylo vynikající, bylo cítit kouřem a skvěle se doplňovalo se žampiony, ovčím sýrem a pečivem. Jedl jsem pastrami poprvé v životě, a prostě ho musím zkusit i doma, a zařadit na náš jídelníček. Rozhodně doporučuji a příště možná vyzkouším Otevřený cibulový sedvič pastrami.
Ivča: Už pouhým okem jde vidět, že se U Bobra jedná o kvalitní gastronomii a ne jen o rychlovku na výletě.
Hlavní chod jsem zvolil z víkendové nabídky. Konfit z kachního stehna se zelnou pěnou, kořenovou zeleninou glazírovanou pampeliškovým sirupem a s tymiánovými brambory byl pro mě největší a nejpříjemnější překvapení. Nikdy, kromě svatomartinské husy, si takové jídlo nedávám v restauraci, ale tady by byla velká chyba si ho nedat. Užíval jsem si každé sousto a vůbec se s Ivčou nechtěl podělit. Dokonalá byla příloha, grilovaná zelenina a pečené brambory. Rajče a na něm položený česnek a možná přelité octem, naprosto originální a škoda jen, že tam byly jen dvě..
Ivča: Že si dáme obě hlavní jídla napůl, Ondra zapomněl asi ve vteřině, kdy to jeho položili na stůl. Ale nedivím se mu, měl to opravdu výborné. Každá malá část toho talířového umění bylo vynikající.
Ivča pro mě překvapivě zvolila Tatarský biftek s topinkami. Místo klasického vajíčka, bylo křepelčí a dále chuť dotvářel sýr Grand Moravia. Celkově to působilo konzistentně a zajímavě. Obě hlavní jídla byla krásně naservírovaná a člověk může "jíst" i očima.
Ivča: Měla jsem na tatarák chuť, a Bobrovo netradiční pojetí mě potěšilo. Ale je fakt, že jsem v tu chvíli litovala, že jsme si to neobjednali naopak.
Hospůdku řadím na pomyslný vrchol gastronomie vedle Bamboo a Hogo Fogo. Určitě se staneme pravidelnými hosty a pevně věřím, že nás šéfkuchař stále bude překvapovat originálními dobrotami.
Co se týká interiéru, tak ten po rekonstrukci hezky prokoukl a hospůdka oddělená na dvě místnosti působí útulně. Obsluha milá, rychlá, vše na jedničku.
U hospůdky je i dětské hřiště, takže v létě se můžou ratolesti řádně vyřádit a vy na ně uvidíte.
Těšíme se na další návštěvu.
Ceny: střední
Vlastní parkoviště: ano
Dětský koutek: ne, ale venku je dětské hřiště. Pozor na říční jez, kde se dá vykoupat.
Letní terasa: ano
Adresa: Raškovice 510
Web: http://hospudkaubobra.cz/Naše hodnocení: 100%
Žádné komentáře:
Okomentovat