K této restauraci máme výjimečný osobní vztah. Minulý rok mě tady Ondra požádal o ruku. A letos, přesně po roce, jsme se sem vypravili znovu, teď už jako manželé.
Na zážitek, který nám přichystali minulý rok se jen tak nezapomíná. Ondrovi vyšli vstříc v mnoha přáních, navíc atmosféru podtrhli tekutým dusíkem, přidali přípitek a sladkou tečku zdarma. Velký tác mořských dobrot pro dva byli ochotni připravit napůl jen pro jednoho - Ondru bych k tomu nepřemluvila.
Stejně vstřícní byli i letos. Sladká tečka zdarma, čokoládová pěna, nám udělala na konci návštěvy opět radost, a to jako druhé překvapení, protože jsme dostali i předkrm - kuřecí paštiku na cibulové marmeládě. Byli jsme tak překvapení, až jsme si to nevyfotili. A teď je nám to líto, protože se s vámi nemůžeme podělit o jejich krásnou prezentaci - paštika ve skleničce, čokoládová pěna jako amuse bouche.
Šéfkuchař a zároveň majitel restaurace je mladý kuchař Simon Guest pocházející z Anglie, který má za sebou bohatou praxi ve Francii, a to i v Michellinské restauraci se dvěma hvězdami. Jeho jídla podle toho vypadají. A taky chutnají.
Jídlo
Já jsem si, jak už je mým zvykem v restauracích, kde ji mají, dala Tradiční francouzskou cibulačku. Tady ji dělají bez smetany, dohněda, s kousky cibule, a nebála bych se říct, že to bude recept opravdu pocházející z Francie. Byla výborná. A způsob podávání byl velmi netradiční - talíř ozdobený balzamikovou redukcí, pečivo se sýrem gruyere bylo dobrotka sama o sobě.
Ondra si vybral polévku z denní nabídky, a to Žampionový krém. Skoro neviditelná ozdoba na talíři je vinná redukce, a přímo na polévce kdo ví co, ale dohromady to vytvořilo vynikající chuť.
Ondra: vinná redukce byla zajímá s nasládlou chutí. Co se týká samotné chuti polévky, tak byla vynikající, houbami se nešetřilo.
Jako hlavní chod jsem se rozhodla vyzkoušet Moules mariniére, čili Mušle slávky. K těm si můžete vybrat jednu ze třech omáček - klasickou krémovou omáčku s bílým vínem, silnou bouillabaise, nebo domácí zauzenou krémovou omáčku. Zůstala jsem u klasiky. Všechno bylo dokonalé, a slávky mi chutnaly víc, než v Chorvatsku přímo u moře.
Ondra: vyzkoušel jsem a ač bych si to v životě dobrovolně neobjednal, tak možná o tom začnu uvažovat (ale pouze jako chuťovku), protože chuť rybiny tam nebyla žádná a Ivčou zvolená omáčka byla výborná.
I Ondra si tentokrát své jídlo vybral z oddělení Poissons, tedy rybích specialit - Steak z tuňáka s novými brambory, černými olivami, zelenými fazolkami a domácím francouzským dresingem. Steak z tuňáka jsme už jednou měli, docela nám chutnal, ale k tomuto měl hodně daleko. Tento byl propečený tak, jak má tuňák být, a byl jednoduše skvělý.
Ondra: poprvé jsem se odhodlal dát si steak z tuňáka v restauraci, protože jsem měl obavy, že mi přinesou rozmraženou nechutnou rybu, v Guestu jelikož snad polovina menu jsou ryby jsem své obavy pustil z hlavy a rozhodně jsem neprohloupil. Tuňák byl propečený dokonale a rozpadal se na jazyku, francouzský dresink byl vynikající s novými bramborami, a i když vůbec nejím olivy, tak tady jsem je snědl všechny, vhodně doplňovaly celkovou chuť. Jídlo opět bylo doplněno redukcí z vína.
Krásný interiér, milá obsluha, skvělé jídlo. Je tu sice kapku dráž, ale kvalita jídla tomu odpovídá. Už teď se těším, až si zase rok návštěvu v Guestu zopakujeme, ne-li dříve.
Ceny: vyšší
Vlastní parkoviště: ne
Dětský koutek: ne
Letní terasa: ne
Adresa: Korunní 909/56, Ostrava - Mariánské Hory
Naše hodnocení: 97%
Žádné komentáře:
Okomentovat