Hospůdka se nachází v krásném prostředí Beskyd mezi Trojanovicemi a Kunčicemi pod Ondřejníkem. Pro turisty a cyklisty je to perfektní destinace na doplnění energie. My jsme zde šli na kulinářský zážitek, protože jsme dostali tip, že tady dobře vaří.
Byli jsme upozorněni, že bývá narváno a nemusíme si sednout, což se také stalo, a tak jsme si museli jít udělat hlad procházkou. Za hodinku jsme se vrátili a už našli místo (sic jsme si museli přisednout k seniorům).
A teď začal náš zážitek. Na úvod nám číšník řekl, že čekací doba na jídlo je hodina, s tím, že polévka může být dříve. Ok, zvolili jsme cibulový krém a česnečku.
Ještě jsem si objednal domácí čaj, s kterým si obsluha dala tu práci, že do vody dali 2 kousky zázvoru, kapku medu a citrón. Chuť po zázvoru a medu dostal někdy po 40 minutách louhování... no za 45,- nekupte to.
Jídlo
K polévkám: byly vlažné, ale to, co dostala Ivča, nemá obdoby. Ohřátý bešamel ochucený o nedovařenou cibuli - jako vážně?? Toto vydávat za krémovou cibulačku, je na odevzdání zástěry kuchaře.
Iva: no jo, jsem rozmazlená Francouzskou palačinkárnou v Ostravě, a bláhově si myslím, že to tak dělají všude. Ale tohle bylo moc.
Moje česnečka snesla přísnější metr, a byla dobrá, bohatá, i když mohla mít více česneku.
Kuchaři myslím fungují hodinky perfektně, protože číšník jídlo donesl snad na minutu přesně po hodině. Ivčin steak na grilované zelenině vypadal parádně, až ho musel okomentovat náš přísedící senior. Maso bylo médium, a kuchaři se povedlo, mělo příjemný kouřový nádech. Ale co se týká zeleniny, tak opět na odevzdání zástěry. Ještě jsem nezažil, aby v grilovací zelenině byla polévková směs (2 druhy!!!!) květák, mrkev, kukuřice..
Iva: Kromě té zeleniny ze sáčku, díky které to vypadá na pořádnou porci grilované zeleniny, protože mražená se skrývá dole pod tou, která se ke grilování opravdu hodí, mi dost nevyhovoval způsob podání. Asi stylově má vypadat podání na litinovém tácu, který byl ale menší než průměrný talíř v restauraci. Bohužel ale na nánosu zeleniny nebylo kde nakrájet steak, a už vůbec ne kam nalít "skvostnou" brusinkovou omáčku.
Já si dal maso tří barev, z čehož se kuchaři povedlo pouze kuřecí, protože hovězí svíčková i krkovička byly na pánvi příliš dlouho, čili vysušené... Mám podezření, že kuchař smažil vše na jedné pánvi. K masu jsem dostal sýrovou omáčku, Ivča si objednala brusinkovou. Zřejmě je bešamel u pana kuchaře populární, protože do něj nastrouhal trochu sýru (asi eidam - bez výrazné chuti) a do druhé přidal lžičku brusinkové zavařeniny. Naprosto zoufalé.
Jako přílohu jsme měli placek, ten byl výborný, což s pivem a česnekačkou vylepšilo celkový dojem podniku.
Iva: příště (jestli nějaké bude) si musíme dát jen placky, abychom jim zvedli hodnocení :)
Obsluha
Ten byl ještě navíc dokreslen obsluhou, která nestíhala. Na celou terasu byl pouze jeden neochotný číšník, a číšnice, která pouze roznáší, špinavé nádobí však neodnáší... Z okolních stolů jsme zaregistrovali taky rozporuplné reakce, hlavně na obsluhu.
Design
Iva: Abychom nebyli jen negativní, a byli opravdu spravedliví, nesmíme zapomenout na příjemnou (ač přeplněnou) terasu, a moc hezky vypadající zimní zahradu. No a ty hory kolem..
Zřejmě pro cyklisty a turisty, kteří si dají placek, smažák a k tomu pivo, je tato hospůdka výborná volba, ale pro někoho, kdo vyhledává dobré a kvalitní jídlo, doporučuji vyhnout se obloukem. A jelikož my jsme ta druhá skupina, naše hodnocení nebude moc pozitivní....
Vlastní parkoviště: ne (parkuje se u cesty)
Letní terasa: ano
Adresa: Kunčice pod Ondřejníkem 372
Web: http://www.hospudkanamaralaku.cz/
Naše hodnocení: 30%
Žádné komentáře:
Okomentovat