.

.

úterý 18. října 2016

Hostinec U Feldů


Klimkovice

Kdo neví co nám koupit jako dárek, tomu doporučujeme poukaz do restaurace.  A to byl tento případ. Takže jsme si zarezervovali stůl pro dva na nedělní oběd. Shodou okolností jsme se tam setkali i s Ivčinou rodinou, a z rande byla rodinná událost. Každopádně na Hostinec U Feldů jsme dostali tip, a dost se těšili. Na internetu se jídelního lístku nedopátráte, protože dle sdělení se menu stále mění a aktualizuje. Poslední aktualizace proběhla cca 3 měsíce zpět, tak si myslím, že stojí za to lístek na internet umístit. A to je jediná výtka z mé strany.


Hostinec u Feldů se nachází v Klimkovicích na náměstí, a už z exteriéru je patrné, že si dali záležet. Interiér je vkusně sladěn. a působí útulným moderním dojmem, vše umocňuje velký krb.



Jídlo

Já si dal na zahřátí Rajčatový krém s Créme Fraiche, a musím uznat, že široko daleko jsem nejedl lepší. Rajčatový krém měl vyváženou chuť rajčat, bylinek, cukru, možná zeleninového základu či vývaru, a byl doplněn o parmazán a zakysanou smetanu (zvlášť ta umocňovala bohatou chuť).


Ivča zvolila místo polévky Rillette - francouzské výpečky na bílém víně s cibulkou, nakládanou zeleninou a čerstvým chlebem. I toto byla skvělá volba, která byla krásně naservírovaná a chutnala báječně. Krom chutného masa zaujme salátek nakyselo. Určitě je tento pokrm vhodný i jen k pivku.
Iva: Jo, bylo to dobré, a zapíchnutý chlebový chips tomu dodal efekt, ale musím se přiznat, že něco extra to pro mě nebylo, a podruhé bych si to asi nedala.


Jako hlavní chod jsem si objednal Steak z kotlety duroc se špenátem, houbovým ragú a bramborovými rösti. Všichni jsme předpokládali, že kotleta bude vysušená, ale nebylo tomu tak. Špenát byl doplněn česnekem a celkový dojem z jídla umocňovalo houbové ragú. Toho bych uvítal i více, protože bylo výborné. Určitě se nechám inspirovat a zkusím připravit doma, minimálně kotletu.

Iva: Mě na tom zaujaly bramborové rösti, takový trošku bramboráček - zajímavé.


Naprostá většina hodujících u našeho stolu, včetně Ivči, si zvolila jako hlavní chod Vepřovou panenku duroc obalovanou v popelu s gratinovanými brambory, celerovým pyré, demi glace a zeleninou caponattina. Už servírování na talíř je oku lahodící. Ivča začala celerovým pyré a byla úplně unešená chutí... zkusili jsme získat recept, ale marně. Masíčko bylo krásně měkoučké a šťavnaté. Zelenina byla zajímavě doplněná o oříšky.

Iva: Bylo to výborné. Masíčko - skvělé. Nedávno jsem básnila o panence z restaurace Pod Kašnou. Tahle byla stejně výborně připravená, maso se rozplývalo na jazyku. Ale ty věci okolo tomu dodaly jedinečnost. Gratinované brambory moc dobré, demi glace miluju, zeleninu caponata jsem měla poprvé, a ač nemám ráda hrozinky, chutnalo mi to. Ale to celerové pyré, o kterém jsem nevěděla, že je celerové, protože jsem si špatně přečetla jídelní lístek, to mě dostalo. Barva hořčice, ale chuť nebe.


Tchán si objednal Kuřecí prso v parmské šunce s karotkovým pyré, máslovým hráškem, créme fraiche a bramborovou kaší. Bohužel jsme neochutnali, ale i jeho mlsný jazýček byl spokojen. Zvlášť kvitoval karotkové pyré a bramborovou kaši, která prý byla parádní.


K jídlům jsme si vybrali ze široké nabídky piv rodinných pivovarů, a myslím, že i to umocňuje celkový dojem hostince, protože třeba můj nefiltrovaný "Valášek" byl výborný s jemnou hořkostí.

Celkové hodnocení je pozitivní a určitě se budeme těšit na příští návštěvu, protože kuchař ovládá své řemeslo na výbornou, obsluha byla příjemná a prostředí taktéž.

Ceny: vyšší
Vlastní parkoviště: ne, ale parkuje se na Klimkovickém náměstí
Dětský koutek: ano
Adresa: Náměstí 68, Klimkovice

Naše hodnocení: 94%




Žádné komentáře:

Okomentovat