.

.

sobota 12. listopadu 2016

Carbon

Frýdek-Místek

Restaurace s kuchařem, kterému záleží na tom, aby si zákazník pochutnal, a ne jen naplnil žaludek. Podle mého názoru restaurace s nejlepší gastronomií ve Frýdku-Místku. Kuchyně, která vás překvapí svým menu, které nezůstává několik let stejné.


A taky restaurace, kam jsme se letos vydali na Svatomartinskou husu.


I když jsme šli na pozdější oběd, a na Svatomartinskou husu, dalo by se říct, předčasně, restaurace byla plná zákazníků.. je tedy lepší si zarezervovat místo. Svatomartinská nabídka je přizpůsobena nerozhodným povahám, nabízí totiž jen jednu variantu od každého chodu. A že to nebude žádná klasika, nám bylo jasné už předem.

Jídlo

S kaštanovou polévkou už jsem se jednou setkala, a proto jsem si ji ráda připomněla v podání místního Cappuccina z pečeného kaštanu. Už servírování bylo efektní, a to v černém kastrolu. Člověk si pomyslel, že si neměl objednávat hlavní chod, ale tak horké (plné) to nebylo. Jelikož se jednalo o cappuccino, na první pohled po odstranění pokličky polévka vypadala jako porce rozteklé šlehačky. Pod ní se ale ukrývala jemná lahodná polévka.



Ochutnali jsme i předkrm v podobě Telecích jater na cibulovém chlebu (a tak dále, výše si přečtěte celý oficiální název, který se skládá z tolika ingrediencí, že hraničí s receptem). Možná proto, že do mojí pusy se dostal jen jeden kousek, možná takové byly všechny, ale lahůdka to byla prvotřídní. Víc soust a relevantnější názor by měl mít Ondra.

Ondra: no porce to nebyla nijak závratná, ale byla krásně naservírovaná. Kombinace telecích jater, cibulky a domácího chleba ale byla chuťově, jak píše Ivča, prvotřídní, a vychutnal jsem si každé sousto.


No a po předkrmech nastalo dlouhé hromadné těšení na hlavní chod - Pomalu pečené husí stehno..cibule..vinné zelí..knedlík (sofistikovaný název viz výše). Pravda, bylo nás asi 14, a kuchař chtěl podávat všem najednou, čekání bylo ale fakt hodně. Opravdu pomalu pečené. Stálo to za to. Omlouvám se za sníženou kvalitu fotky, ale je na ní aspoň poznat, že už se dál nešlo zdržovat focením. Husí stehýnko bylo s poctivou dávkou masíčka (v tomto od kosti odpadávajícím případě nejde napsat masa), knedlík byl knedlík, cibulka cibulka, a vinné zelí bylo moc dobré, avšak podávané moderním minimalistickým stylem. Nejen, že mi k několika posledním soustům nevyšlo vůbec, ale během celé konzumace jsem s ním musela šetřit. Stejná kritika na porci zelí přišla od celého stolu. Takže: pošušňáníčko to bylo, masa hodně, zelí málo. Proč???

Ondra: doplňuji, že nebyl problém servírovat místo bramborového knedlíku, houskový. Souhlasím s Ivčou, jedinou vadou na kráse a pochoutce, byl nedostatek zelí. Maso bylo výborné, kůžička křupavá, zelí skvělé vychucené, knedlík domácí, servírování nápadité. Moderní kuchyni lze aplikovat i s tradičními staročeskými jídly, a strávník dostane zase nový zajímavý kulinářský zážitek.


Pořád Ondru lámu na oběd/večeři v Carbonu ala cart, ten se ale brání, no, menu mají netradiční. Snad se mi to ale jednou povede, a přineseme reportáž i mimo speciální nabídku.

Ondra: no když mě pozveš, tak se bránit rozhodně nebudu.

Interiér je v Carbonu velmi moderní, zažila jsem tam vždy profesionální personál připravený vyjít vám vstříc, i když tentokrát nebyla servírka moc vstřícná našemu kočárku, ale budu to brát jako výjimku. Carbon podle mého názoru v současnosti večer funguje jako bar, kde se scházejí lidé různého věku na posezení, v patře se nachází diskotéka, kam už prý také chodí zákazníci.. Zásadní je ale jejich kuchyně, díky které restaurace stojí za návštěvu.

Ceny: vyšší střední
Vlastní parkoviště: ano, u zadního vchodu
Dětský koutek: ne
Letní terasa: ano
Adresa: Pionýrů 2297, Frýdek-Místek
Web: http://www.carbon.cz/
Naše hodnocení: 92%

Žádné komentáře:

Okomentovat